Dorpsraad

WAT DOET DE DORPSRAAD VAN GRUBBENVORST ZOAL??

Af en toe hoor je inwoners van Grubbenvorst zeggen: “De Dorpsraad doet niks” of “Ze lopen achter de feiten -en de gemeente- aan” e.d. Of dat terecht is? Het betekent wel dat de informatie van deze inwoners onvoldoende is en dat de communicatie dus moet verbeteren. De website is daar een goed medium voor. Ook Mededelingen. Misschien moeten we wel huis-aan-huis mensen informeren via flyers, pamfletten e.d.

Om te beginnen wil de Dorpsraad op een rij zetten wat ze zoal doet. We hebben niet zo lang geleden het Jaarverslag 2008 gepubliceerd. Op de website is deze inmiddels te lezen. In deze bijdrage willen we kort en (hopelijk) duidelijk enkele hoofdzaken van de werkzaamheden van de Dorpsraad belichten. Uw reactie zien wij graag tegemoet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Of via ‘contact’ van de website of per brief of telefoontje aan een van de leden (zie ‘Leden’).

Waar zijn we zoal mee bezig (geweest)?

De belangrijkste onderwerpen in de afgelopen jaren zijn beslist geweest:

1. Opstelling van een Dorpsontwikkelingsvisie (DOV) en het Dorpsontwikkelingsplan (DOP)
  2. Centrumplan Grubbenvorst; “van de kerk tot het klooster”!
  3. Standpunt LOG (Landbouwontwikkelingsgebied) Witveld en Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) ofwel de ‘megastallen’
  4. Inbreng ‘Structuurvisie Grubbenvorst’ van de gemeente
  5. Inbreng Visie ‘Woningbehoefte Grubbenvorst’ en overleg gemeente en ‘Wonen Horst’; over nieuwbouw en ‘inbreiding’
  6. Centrale Verwerkings Installatie (CVI) ofwel het grind- en zandbedrijf aan de Venlose weg
  7. Het project ‘Californie’, de kassenbouw tussen Horst, Sevenum en Grubbenvorst
  8. Uitbreiding ZON Fresh Park richting Grubbenvorst en creeren van een groene buffer
  9. Floriade en de gevolgen (verkeer, ontsluiting e.d.) en mogelijkheden voor Grubbenvorst
  10. ‘Klavertje 4’, het grote ontwikkelingsproject tussen Venlo, Maasbree, Sevenum, Horst en Grubbenvorst
  11. Speelvoorzieningen voor kinderen in Grubbenvorst
  12. Busverbindingen en bushaltes Veolia in Grubbenvorst; pleidooi voor meer haltes en verkeerstechnische en veiuligheids-maatregelen (o.a. bij scholen)
  13. Groenvoorzieningen in het dorp
  14. Behoud van de winterbedding van de Maas
  15. Fiets en wandelvoorzieningen in en rond Grubbenvorst; o.a. St Jansleutelbos
  16. Jeugdvoorzieningen in Grubbenvorst
  17. Verkeersveiligheid en overleg over veiligheid in het algemeen met de politie
  18. Overleg met B&W en gemeentelijke instanties over al deze onderwerpen
  19. Samenwerking met Grubbenvorster’ organisaties als Parel aan de Maas, Grubbenvorst Promotion, Behoud de Parel, Aspergedorp Grubbenvorst, de culturele en sportverenigingen in Grubbenvorst
  20. Etc……

Uit deze opsomming moge blijken dat de Dorpsraad veel doet en veel probeert te doen voor ons dorp.

De Dorpsraad bestaat uit vrijwilligers die het belangrijk vinden ‘iets’ te doen voor de inwoners van Grubbenvorst en waar mogelijk en zinvol op te komen voor de belangen van het dorp en zijn inwoners. De Dorpsraad is een gesprekspartner voor de gemeente en aan intermediair (‘praatpaal’) voor de inwoners. De openbare Dorpsraadsvergaderingen zijn daarvoor het medium. Natuurlijk kunnen we niet alles realiseren wat U en wij graag willen.
Maar: we kunnen onze stem (en dus Uw stem, hopen we) wel laten horen.

Help ons daarmee en ga niet aan de zijlijn staan en vrijblijvend commentaar leveren, dat wij vaak niet eens (kunnen) horen. Samen kunnen we wat/veel bereiken. Daar zijn wij van overtuigd. Samen met U.